Wie zijn wij?

In 2006 werd Vroedvrouwenpraktijk De Bron opgestart door Hanne Devos en Pascale Mokangi. Intussen groeide hun droom uit tot een bloeiende praktijk. 

In de voorbije jaren maakten verschillende fantastische (vroed-)vrouwen deel van De Bron. 

Tot en met maart '24 bestaat ons team uit volgende gezichten: 

 

Het wachtteam: 

Vroedvrouwen die zwangerschap, bevalling en na de geboorte begeleidenAmbre Hamelink

Ik ben mama van 3 fantastische kindjes en een gepassioneerde vroedvrouw sinds 2009. Maar eerlijk, stiekem eigenlijk al sinds ik heel klein was. Na mijn studies aan de Hogeschool Antwerpen & mijn Masteropleiding aan de Universiteit van Antwerpen deed ik 7 jaar ervaring op in het AZ Jan Palfijn Ziekenhuis te Gent. Daar leerde de technische knepen van het vak en groeide ik verder.

In 2016 mocht ik mijn 2e kindje verwelkomen die opnieuw via een-op-een begeleiding ter wereld kwam. Dit maakte voor mij een wereld van verschil en wakkerde mijn honger verder aan om de stap te zetten richting zelfstandige vroedvrouw bij vroedvrouwenpraktijk De Bron. Op die manier was ik er van overtuigd meer te kunnen betekenen voor de vrouwen en hun gezinnen die ik zou begeleiden.

Bij De Bron verdiepte ik me verder in de kracht van de natuur en de diversiteit rond geboorte. Opnieuw werd ik getriggerd om mezelf verder uit te dagen en een nieuwe weg in te slaan. Een eigen praktijk waar women centered en watchful attendance centraal staan. Jullie zijn meer dan welkom bij Vroedvrouwenteam Leienest. 

Tenslotte heb ik een ruime en gevarieerde ervaring in hypnobirthing en in het begeleiden van borstvoeding, tandem- en langdurig voeden tot de natuurlijke speenleeftijd.

Vanuit deze passie, overtuiging en opgebouwde expertise hoop ik jullie te mogen ontmoeten en jullie compagnon de route te mogen zijn in dit intense avontuur.

 

Sofie Ackerman

Dat de natuur mooi kon zijn, daar was ik al lang van overtuigd.

Toen ik voor de studie vroedkunde koos, werd dit alleen nog maar extra bevestigd maar toch miste ik iets tijdens mijn vele stages.

Tijdens mijn stage in de eerste lijn wist ik dan ook onmiddellijk dat dit hetgene was wat ik wou doen in de toekomst.

 

De één op één begeleiding die ik kan bieden als vroedvrouw vind ik zo waardevol.

Een bevalling is een belangrijk en mooi moment bij vele koppels en hun bijstaan in zowel de zwangerschap, arbeid, bevalling als in de zorgen vind ik een uniek plaatje.

Voor ik de kans kreeg om mijn droomjob te realiseren en bij De Bron aan de slag te gaan, trok ik nog even naar het mooie Uganda. Hier ben ik dan ook mijn hart verloren.

Niet alleen voor de vele moeders die ik daar begeleidde tijdens hun arbeid en bevalling maar ook voor het prachtige land in al zijn facetten.

Verder hou ik ervan koppels te zien groeien en ontplooien naar kersverse ouders.

 

Als een goedlachse, opgewekte en spontane Sofie zullen jullie mij dan ook zien verschijnen in onze mooie praktijk.

Ik kijk ernaar uit jullie allemaal te leren kennen en ook mijn hart aan jullie te verliezen.


Arlind Van Winckel

De keuze om vroedvrouw te worden, was voor mij een heel gemakkelijke beslissing. Mijn interesse voor het proces van zwangerschap, geboorte en ouderschap startte al in mijn kindertijd en groeide verder doorheen de jaren.

Na mijn studies in Gent, trok ik vol enthousiasme naar onze mooie hoofdstad om daar te starten in de vroedvrouwenpraktijk Zwanger in Brussel. Mede dankzij mijn geweldige collega’s kon ik er verder ervaring opdoen en groeien als vroedvrouw. Werken in Brussel was uitdagend, maar ook heel leerrijk.

 

In 2018 mochten we onze zoon Lionel verwelkomen. Het werd een verrijkende ervaring waarbij ik de kracht van ons vrouwenlichaam zelf mocht ervaren.

Na 7 mooie jaren bij Zwanger in Brussel, besloten we om terug te keren naar Gent. Ik genoot van een rustperiode waarin onze dochter Amelie geboren werd.

Ik ben heel blij terug als vroedvrouw te kunnen werken en het mooie team van De Bron te mogen versterken. Ik kijk ernaar uit jullie te leren kennen en samen te zoeken op welke manier ik jullie kan ondersteunen in jullie unieke verhaal.

Naast de begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode, geef ik ook hypnobirthing en studeer ik bij als lactatiekundige.


Vroedvrouwen die begeleiding bieden aan het wachtteamLotte Vandersteene

Het was altijd mijn droom om vroedvrouw te worden, maar ik maakte eerst een omweg en ging net als mijn tweelingzus theater studeren. Het verlangen vroedvrouw te worden bleef echter maar groeien en groeien. Uiteindelijk besliste ik om mijn hart te volgen en toch nog aan de opleiding vroedkunde te beginnen.

Dit bleek voor mij de juiste keuze. Ik heb er zó van genoten te mogen leren over het zwanger worden, het zwanger zijn, het geboorteproces, het verwelkomen van een baby en de uitdagingen in dat eerste levensjaar voor het hele gezin. Ik heb er voor gekozen een stage te doen in Afrika. De tijd die ik in Rwanda doorbracht was voor mij als groeiende vroedvrouw heel waardevol. Ik werd er geconfronteerd met de grootste blijdschap en het grootste verdriet. Deze periode heeft mij geholpen een ‘zelfstandige’ vroedvrouw te worden.

Na mijn afstuderen heb ik gewerkt in een zelfstandige vroedvrouwenpraktijk in West-Vlaanderen waar ik veel heb mogen leren. Nu ben ik blij terug te zijn in Gent en deel te mogen uitmaken van deze fijne praktijk. Ik doe mijn werk met hart en ziel en ik kijk ernaar uit om jullie samen met mijn collega’s te begeleiden. Ik wil graag samen met jullie op zoek gaan naar de keuzes die jullie willen maken, jullie vragen beantwoorden, mooie momenten met jullie delen, er voor jullie zijn, ook als het niet verloopt zoals gehoopt. Het is mijn doel om jullie op die manier te ondersteunen en te versterken in het proces naar het ouderschap.
Onmisbare ondersteuning


Niek Vervaeck huisarts

Wat doet een huisarts in een vroedvrouwenteam zal je je wellicht afvragen …

‘Inspringen, aanvullen, ondersteunen, ….’ is mijn antwoord.

Als huisarts raakte ik, na een stage in Bolivië, bevlogen  rond het thema zwangerschap en bevalling. En dat ben ik, na 35 jaar begeleiden van thuisbevallingen, nog steeds.

Mijn missie is vrouwen het vertrouwen geven en de veiligheid bieden om op eigen kracht hun kind te baren op die plek waar ze zich het best kunnen open stellen (letterlijk en figuurlijk) voor wat (wie) er komt..

Af en toe ben ik mee van wacht met de Bron, zo dat jullie steeds op het team van de Bron kunnen rekenen.