Hypnobirthing

Terug naar overzicht

Wil je graag vol vertrouwen jezelf, en je partner voorbereiden op het komende geboorteproces? Volg dan de cursus ‘vol vertrouwen bevallen bij de Bron' via de Marie Mongan methode.

Hypnobirthing (HB) is meer dan hypnose alleen. Het gaat over zelfcontrole houden, zowel op emotioneel-psychologisch als op lichamelijk vlak. De technieken kan je gebruiken op elk mogelijk intens moment in je leven. HB technieken zijn overal en altijd toepasbaar en je hebt er weinig extra tools voor nodig. Je kan het zelfs later gebruiken om te leren aan je baby, peuter of kind.

De cursus geeft je levenslangdurende handvaten op gebied van relaxatie, visualisaties, affirmaties en (zelf)hypnose om de geboorte van jullie baby vol vertrouwen, veilig en warm te laten plaatsvinden. 

Thuis, in een geboortecentrum of ziekenhuis, waar jij wil. 

Tijdens een natuurlijke geboorte maar ook wanneer medische interventies noodzakelijk zijn om het leven van moeder en baby te beschermen. 

Doorheen de tijd hebben we gezien & gevoeld dat het ook bij medische interventies heel voornaam is om tijd, ruimte en voornamelijk communicatie hoog in het vaandel te houden, dit alles om trauma te voorkomen.

Ben jij op zoek naar kennis over het geboorteproces en handvaten om de golvingen tijdens de baring te ondergaan en je baby rustig, sereen en vol vertrouwen ter wereld te brengen?

De cursus, heeft als doel, een soort van anker te zijn, een moment waar je terecht kan om te realiseren wat écht je aandacht verdient! 

Benieuwd?  Schrijf je dan zeker in voor de cursus Hypnobirthing volgens Mary Mongan methode.

 


De cursus wordt gegeven door Ambre, vroedvrouw met 12 jaar ervaring in zwangerschap, geboorte & begeleiding na de bevalling.

Ambre is gebeten door 'het normale' van een zwangerschap, geboorte en periode na de bevalling en zal deze ook kost wat kost verdedigen want dit wordt niet altijd en overal gerespecteerd hoewel dit de basis zou moeten zijn.

Door de opleiding tot Docent Hypnobirthing te volgen kreeg ze concrete handvaten mee om hier op een communicatieve en respectvolle manier mee om te gaan, allereerst door de barende vrouw en haar gezin te ondersteunen maar ook door zorgzaam om te gaan met de zorgverlener of omgeving. Waar je ook bent. Wat er ook gebeurt. 

Praktisch:

Het betreft een 5-delige reeks gegeven door een ervaren vroedvrouw die zelf geboorteprocessen ondersteunt. 

De Hypnobirthing reeks kan gestart worden op eender welke zwangerschapsduur.

Duur per les: ongeveer 2u

Indien gewenst wordt een terugkomdag georganiseerd. Dan komen we samen om jullie ervaring te delen met elkaar.

Aantal koppels: maximum 5. Vanaf 3 koppels gaat de cursus door.

Prijs:  € 375,0, inclusief NL boek mét code & whatsapp-groep ondersteuning. 

De mutualiteit komt met € 55,16 tussen. Jullie zullen hiervoor een getuigschrift ontvangen, dat je kan binnenbrengen bij de mutualiteit. 

Het overige bedrag kunnen jullie binnenbrengen bij de hospitalisatie. Het bedrag dat terugbetaald wordt door de hospitalisatie is afhankelijk van jullie polis.

Hoe schrijf ik me (ons) in?

Neem een kijkje bij de workshops en klik op de gewenste reeks