Vaststelling start arbeid

Terug naar overzicht

Je  kan kiezen voor een arbeid en bevalling in het ziekenhuis, meer bepaald onder begeleiding van de vroedvrouwen van het ziekenhuis en de gynaecoloog. Maar wanneer ben je in arbeid? Op welk moment vertrek je naar het ziekenhuis?  Denk je dat je vliezen gebroken zijn, maar ben je toch niet helemaal zeker?

Indien je kiest voor een ‘vaststelling van de start van de arbeid’ komen wij bij je langs op het moment dat je denkt in arbeid te zijn of gebroken vliezen te hebben. We toetsen via de telefoon eerst af wat er gebeurt, geven je telefonisch tips en komen nadien thuis langs. We controleren dan jouw welzijn en dat van je baby en helpen je om het juiste moment te bepalen om naar het ziekenhuis te vertrekken

Als je voor deze optie kiest, gelieve ons zo vroeg mogelijk in de zwangerschap te contacteren.

Gedurende de 5 weken waarin we deze vaststelling kunnen doen, staan wij dag en nacht voor jou klaar. 24u op 24u kan je ons bellen. Voor deze wachtperiode vragen wij een wachtvergoeding. Sommige hospitalisatieverzekeringen voorzien een terugbetaling van dit supplement. Hiervoor neem je zelf contact op met je verzekering.