Zwangerschapsopvolging

Terug naar overzicht

Je kan jouw zwangerschap medisch volledig laten opvolgen door onze vroedvrouwen. Voor de drie aanbevolen echo's, werken we samen met de gynaecoloog van jouw keuze. Wil je echter liever meer naar de gynaecoloog, dat kan natuurlijk ook. We gaan steeds samen op zoek naar de begeleiding die het beste bij jouw wensen en noden aansluit!

Naast de puur medische controles (bloeddruk meten, luisteren naar de harttonen van de baby, ...) wordt uitgebreid de tijd genomen om te luisteren naar je verhaal, antwoorden te geven op je vragen en je te begeleiden tijdens de emotionele omwenteling die je doormaakt.

We vinden het fijn om jou als praktijk integraal te begeleiden, zo ben je vertrouwd met alle vroedvrouwen. Tegelijkertijd is continuïteit in het belang van een goede zwangerschapsbegeleiding. Daarom zullen de meeste van jouw consultaties doorgaan bij één van de vroedvrouwen, zodat die de zwangerschap van dichtbij goed kan opvolgen.

 

Praktisch:

Tijdens een eerste kennismaking, bespreken we uitgebreid hoe we de opvolging van jouw zwangerschap zullen inplannen. In het begin is dat maandelijks, naar het einde van de zwangerschap wordt dit frequenter.

Breng steeds jouw moederboekje mee zodat we dit kunnen invullen en elke zorgverlener op de hoogte blijft van de evolutie van je zwangerschap.

Wil je graag een kennismakend gesprek? Vul dan hier het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jullie op.

Wil je graag een kennismakend gesprek? Vul dan hier het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jullie op.

 

Voor elke afspraak engageren wij ons om voldoende tijd te voorzien. Gelieve tijdig te verwittigen als de afspraak niet kan doorgaan. Wanneer een afspraak owv niet-medische redenen minder dan 24u op voorhand geannuleerd wordt, zijn wij genoodzaakt het bedrag rechtstreeks aan te rekenen.